Pages

what i learned from you..

assalamualaikum,

semua nak hidup bahagia kan? haha, di sebalik bahagia, ada kesedihan, kesusahan, kepayahan hm samalah kesusahan dengan kepayahan lewls tapi akan membuahkan hasil yang membahagiakan.

di sebalik tu juga, kena ada kesabaran menunggu, dan tak putus putus mendoakan supaya sesuatu yang diingini terjadi. kan? hm, jangan mudah putus asa. even orang dah tolak kita jatuh. even orang tu dah melakukan sesuatu yang luar dan terbatas kesabaran kita pergh. cuma kalau kita masih nak bersama dia dan merakam banyak lagi kenangan manis dengan dia, kita kena sabar sebab apa? dia pun manusia sama macam kita. dia pun mungkin banyak bersabar dengan kita.

lewls post kali ni even awak nak fikir untuk relationship pun boleh, friendship pun boleh. dua dua macam kena lah hek eleh.

kita dalam dunia ni banyak berhubung dengan manusia, bangun pagi akan jumpa manusia. once in a day akan nampak manusia. lain lah engkau duduk hutan kay itu maybe jumpa menatang. semua manusia lain lain dan tak sempurna. semua ada different habits and perangai yang mungkin baik dan mungkin jahat. and semua manusia, di setiap kebaikan, ada kejahatan. dan di setiap kejahatan, ada kebaikan. hanya dalam islam, nabi muhammad saw sahaja is the most perfect person.

okay, first kita berkenalan dengan dia. kita adapt perangai dia. kita tahu macam mana. kita happy dengan dia. eh, tiba tiba sedih, kita gaduh dengan dia. kita hm geram gila dengan dia. tapi, masa kita geram tu, bila dia tegur kita even dia lupa nak minta maaf, kita akan layan dia balik. tipulah kalau engkau layan dia dingin je. ada seketul perasaan dalam hati kita yang lembut haih mudah jatuh dengan kebaikan orang, yang akan buat kita okay balik dengan dia. kita mungkin tak akan lupa apa jahat dia dah buat, tapi kita cuba, untuk terima dan saling memaafkan.

okay macam panjang je hm kalau nak bahagia kena lah sentiasa memaafkan dan melupakan kesalahan orang dan terus memperbaiki diri sendiri dari ke hari hari sehingga kita rasa kita dah sentiasa tersenyum dan, jangan pula bila dah gembira lupa Allah :)
Terima Kasih kerana Sudi Membuang Masa ;)

No comments:

Post a Comment

 
copyright © Shera Fashamaira since 2009